Når forældre med hjemmeboende børn går fra hinanden, har det store konsekvenser for hele familien. Det er nemlig ikke kun forældrene, der ofte lider afsavn og sorg over at have mistet – nej, faktisk har børn der har været i gennem en skilsmisse, langt flere udfordringer i livet end man tidligere har troet.

Undersøgelser har nemlig vist at børn med skilsmisseforældre generelt har sværere ved at danne langsigtede og meningsfyldte relationer langt ind i voksen livet, end deres venner, som ikke har oplevet en skilsmisse. Derudover har børn af skilsmisse forældre sværere ved at klare sig i skolen og de får ofte dårligere karaktere, end deres jævnaldrende medstuderende.

For samfundet har skilsmisser også store omkostninger, da børn af skilsmisse forældre oftere har psykiske udfordringer og da skilsmisser ofte er forbundet med udgifter til flere offentlige ydelser, som eksempelvis enligforsørgerbidrag og boligstøtte.

Støt familielivet i Danmark

Vi hjælper med at udbrede kendskabet til de terapitilbud der rent faktisk eksisterer i Danmark. Parterapi er nemlig slet ikke ligeså udbredt i Danmark, som i mange af de lande vi normalt sammenligner os med. Når man kender omkostningerne ved en skilsmisse, giver det god mening at arbejde på at få flere par til at gå i parterapi eller familieterapi. På den måde er vi nemlig meget overbeviste om at mange skilsmisser rent faktisk kunne have været undgået og det er jo rigtigt ærgerligt.

Man skal ikke blive sammen for enhver pris  

Nogle gange er det selvfølgelig den halt rigtige beslutning at lade sig skille. Er der mange konflikter i hjemmet eller er den ene part psykisk ustabil eller alkoholiseret, giver det selvfølgelig mening at blive skilt – især netop for børnenes skyld. Hvis forældre har mange store konflikter og voldsomme skænderier, kan det også sætte sig i børn, som kan få alvorlige ar på sjælen og blive traumatiserede – noget som kan følge barnet resten af livet.

For børn er det meget vigtigt, at forældrene forsøger at få så godt et samarbejde med hinanden som muligt. Nogle gange kan konflikter ikke undgås – det er en naturlig del af livet – også i familier, som ikke er skilt. Det handler meget om hvordan man håndterer konflikterne, som kan have stor betydning for hvordan børn trives. Det kan du læse meget mere om her.

4 råd til konflikthåndtering:

  • Hvis I har svært ved at håndtere jeres uenigheder og konflikter så søg hjælp hos en professionel
  • Omtal hinanden pænt – specielt overfor børn.
  • Drop SMS kommunikation – den kan meget let misforstås
  • Giv derfor slip på kampen om sandheden

Hvis konfliktniveauet mellem mor og far er højt og forholdet er præget af en grundlæggende mistillid til hinanden, er det svært at  få et tåleligt samarbejde. Men den onde cirkel bliver for børnenes skyld nødt til at blive brudt, og det vil derfor ofte være nødvendigt at inddrage professionel hjælp.

Børn har fortjent det allerbedste og derfor skal du støtte vores arbejde med at udbrede kendskabet og mulighederne indenfor parterapi.

Indsamling til familielivet

Vi har tidligere givet vores besøgende mulighed for at støtte vores arbejde gennem en indsamling. Lige nu har vi i stedet fokus på at udbrede kendskabet til parterapi og hvor det rent faktisk kan betyde for parforholdet, familielivet og samfundet. Læs mere om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.