Vi ved vist alle sammen at det er vigtigt for trivslen i familien, at have et rent og sundt indeklima. Både børn og voksne trives generelt bedre når luften er ren og frisk. Det kan dog være svært at nå at lufte ud i alle rum i minimum 10 minutter 2 gange om dagen som anbefalet – især om vinteren når det er koldt. Men et dårligt indeklima kan forårsage en masse forskellige gener og sundhedsmæssige problemer, og derfor er det virkelig vigtigt at holde styr på luftkvaliteten derhjemme, og det kan en god luftrenser hjælpe dig med.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er en smart maskine der renser luften og derved forbedrer luftkvaliteten og indeklimaet i dit hjem. Det gør den på den måde, at den suger luften i rummet ind, derefter indfanger den selv de helt små usynlige partikler i filteret (i stedet for i dine lunger!) renser luften for partiklerne, og sender den rene luft ud igen. På den måde hjælper en luftrenser dig altså til at sikre dig at den luft du, dine børn og hele din familie indånder er ren og god for jer.

Læs også: Hvorfor er det vigtigt at udbrede kendskabet til parterapi

Der kan være mange usynlige partikler inden for vores egne fire vægge. En luftrenser renser luften for de partikler der fx kan komme af:

  • Støv
  • Husdyrspels
  • Pollen
  • Røg
  • Hustøvmider
  • Skimmelsvampesporer (OBS: en luftrenser kan ikke fjerne skimmelsvamp, men den kan rense luften for sporer og partikler fra skimmelsvampen, som er i luften)
  • Bakterier og vira
  • Partikler fra fx stearinlys, parfumer, hår- og rengøringsprodukter og andre produkter vi bruger i vores hjem på daglig basis.

De fleste af os bruger rigtig meget tid inden døre, både på arbejdet og derhjemme – faktisk helt op til omkring 80-90% af tiden og ca 13-15 timer i vores hjem – især om vinteren, og det er derfor virkelig vigtigt at den luft vi indånder når vi er hjemme, er absolut i top. Og især hvis nogen i familien lider af luftvejsproblemer som fx astma eller hvis man bor i meget trafikerede områder.

Luftrensere kan rent faktisk gøre en kæmpe forskel

Rigtig mange vælger med rette at have en luftrenser i soveværelset, vi bruger nemlig rigtig mange timer i vores soveværelse om natten, og det er især vigtigt at vi indånder ren frisk luft hele natten. Rigtig mange oplever en markant bedring af deres livskvalitet, ved at fx hovedpiner, kronisk træthed, tørre øjne og koncentrationsbesvær aftager efter de er begyndt at sove med en luftrenser i soveværelset. Det gælder i høj grad også hvis du lider af allergi eller astma.

Selvfølgelig erstatter en luftrenser ikke behovet for god og grundig rengøring i hjemmet, det bliver I stadig nødt til at klare selv, men fordi luftrenseren netop renser luften for bl.a. bakterier og vira, er der mange der oplever at en luftrenser i hjemmet også hjælper til mindre sygdom og mindre smitterisiko selv når en derhjemme allerede er blevet syg.

Med andre ord er det altså ren win-win med en luftrenser derhjemme til at passe allerbedst på dig selv og din families trivsel og helbred. Du kan læse mere om luftrensere lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.