• 12. december 2023
  • Jonas
  • 0

Med en hverdag der for de fleste børnefamilier er fyldt med stress og jag og fritidsinteresser og legeaftaler, kan det være svært altid at få prioriteret sundheden til hverdagsaftensmåltidet.

Mange vælger at få en måltidskasse leveret, hvilket letter arbejdet med at planlægge og indkøbe aftensmaden, og som ofte også har de også fokus på at sammensætte måltidskasser med fokus på det sunde måltid.

Det er svært at få nok vitaminer gennem kosten

Det kan dog alligevel, uanset hvor sundt man faktisk spiser, være svært at nå helt op på det niveau man bør indtage af vitaminer og mineraler, og det kan derfor være en god idé at supplere sit vitaminindtag med forskellige kosttilskud alt efter hvad man vil styrke.

Læs også: Hvorfor er det vigtigt at udbrede kendskabet til parterapi

· Chaga:

Vil du fx booste fx din hukommelse og støtte din krop og hjerne i stressede perioder, er fx Chaga kapsler supergode. De er lavet af en svamp der gror på birketræer, både herhjemme i Danmark, men den er også meget kendt og anvendt i østen, hvor den netop bliver brugt til at styrke hukommelsen.

Der er dog også nogle forskningsresultater der viser, at nogle af de stoffer der findes i Chaga svampen, som fc betulin og betulinsyre, har en væsentlig tumorhæmmende virkning.

· Biotin:

Er du tværtimod ude efter at styrke din hårvækst, forebygge hårtab og styrke din hud og dine negle, er biotin kapsler et meget virksomt middel til det.

· Melatonin:

Har du svært ved at finde ro og falde i søvn, kan melatonin kapsler være et godt supplement til en god søvnrutine. Melatonin er et hormon der naturligt dannes i kroppen og som er det der gør os søvnige og hjælper os til at falde i søvn. Men fx det blå lys i vores telefoner og tablets, er med til at nedsætte melatonin niveauet, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt med et ekstra lille boost af melatonin til en god nats søvn.

· D-vitamin:

Om vinteren kan det især være en ekstra god idé at give hele familien et ekstra skud D-vitamin. D-vitamin er vigtigt for os, fordi det er med til at styrke vores immunforsvar, styrke vores knogler og forebygge knogleskørhed og er med til at booste vore energiniveau.

· Ashwaganda:

En anden god kilde til at booste vores koncentration og energiniveau, og som også har en positiv effekt på vores mentale tilstand, er Ashwaganda kapsler. Ashwaganda bliver også kaldet for den indiske ginseng, netop fordi det booster vores energi og hjælper vores kroppe til at komme helskindede igennem travle og stressende perioder i livet.

Det kan være en god idé lige at tale med sin læge, hvis man er i tvivl om hvilke kosttilskud og vitaminer der er noget for jer i jeres familie. Du kan købe nogle af Danmarks billigste vitaminer lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.